Over ons

De Firma
Sinds 1993 is de firma Laurens actief op het gebied van sanitair en radiatoren.
In het prille begin gestart in Valkenswaard in een nederig maar representatief bedrijvencentrum.
Enkele jaren later toen de zaken beter en beter gingen, werd gekozen voor een eigen nieuw te bouwen bedrijfspand op het industrieterrein Maatheide in Lommel net over de Belgisch/Nederlandse grens bij Luyksgestel. Nog altijd is de firma Laurens op deze lokatie gevestigd met kantoren, showroom en een groot magazijn waar radiatoren en sanitair gestockeerd worden.

De Oprichter
lucas_van_dijk
De oprichter en zaakvoerder van Laurens is Lucas van Dijk (1964). Hij heeft altijd een passie gehad voor oude zaken. Reeds op school knoopte hij als jonge leerling van de HTS de tekst in zijn oren die zijn leraar autotechniek graag herhaalde: ¨Heb respect voor alles dat nog functioneert¨. Hier ontstond natuurlijk ook zijn voorliefde voor oude Jaguars. Hoewel deze auto´s wel het respect verdienen vanwege het unieke design en het ambachtelijk vakmanschap waarmee elke Jaguar gemaakt werd, belandden de meeste van deze oldtimers roemloos op de sloop. Enkele zijn door Lucas van Dijk gered toen hij het zich kon veroorloven.
jaguar_in_het_zonnetje
Het is de passie voor het oude, het mooie en het stijlvolle uit het verleden dat met toewijding weer kan functioneren. Zo is ook beter te begrijpen dat de firma Laurens zich steeds meer specialiseerde in gietijzeren radiatoren en retro sanitair. Het gaat om de toewijding waarmee deze producten gemaakt werden en nu opnieuw gemaakt worden. De meeste van onze Retro Sanitair producten worden in Engeland gemaakt. Al onze Laurens Radiatoren worden in Europa gemaakt. Geen enkel onderdeel komt uit China. De reden hiervoor ligt voor de hand: Het oorspronkelijke Victoriaanse sanitair werd ontworpen en geproduceerd in Engeland. Net als Jaguars. Dat is de bakermat en alleen daar vind je het traditionele vakmanschap en de passie die nodig is om deze producten op de juiste manier opnieuw te maken.
Dat is de overtuiging van de zaakvoerder Lucas van Dijk van Laurens.


Het Laurens Team
De medewerkers van Laurens zijn vanzelfsprekend erg begaan met de firma. Terzake kundig en bovenal vriendelijk en correct zoals u dat mag verwachten. Wilt u bij ons iets bestellen dan mag u rekenen op een transparante communicatie. U ontvangt desgewenst eerst een offerte na een bezoek aan onze showroom. Is deze akkoord dan ontvangt u een opdrachtbevestiging met de leveringtermijn. Uw bestelling wordt zeker bij grotere producten door onze eigen mensen geleverd. Zo heeft u de garantie dat uw bestelling met de grootste voorzichtigheid wordt behandeld. Bovendien kunt u met de Laurens medewerkers uw bestelling nog eens rustig controleren. De Laurens medewerkers zijn met recht de trotse ambassadeurs van onze firma.

De toekomst
De afgelopen 20 jaar heeft Laurens een uitgebreid netwerk opgebouwd van professionele klanten. Dit zijn installateurs, sanitairzaken, architecten en aannemers. Tevens heeft Laurens een aantal eigen showrooms in Nederland en België waar de particulier eventueel samen met zijn installateur of architect een keuze kan maken uit ons aanbod. Laurens heeft in dezelfde opzet een zelfstandige hoofdvestiging in Duitsland en in Tsjechië waar lokale Laurens Teams de Laurens moraal met hart en ziel uitdragen. En dat zal u ook in de toekomst terug blijven zien in onze Laurens Radiatoren en Laurens Retro Sanitair.