Deze week werden wij benaderd door onze klant die 6 jaar geleden een aantal gietijzeren radiatoren bij ons bestelde. Eén ervan is elektrisch uitgevoerd en deze zorgde voor een probleem.
Er lag vloeistof onder de radiator en onze klant vermoedde dat de radiator lek was.

Een gietijzeren radiator heeft een heel lange levensduur. Dit is gebaseerd op resultaten uit het verleden waarbij gietijzeren radiatoren van 50 tot 100 jaar oud nog altijd functioneren. Maar hoe zit dat met relatief nieuwe gietijzeren radiatoren die puur elektrisch zijn uitgevoerd?

De radiator hebben we bij de klant laten ophalen en in ons magazijn aan inspectie onderworpen. Visuele inspectie liet geen lek zien. De bedoeling was nu de radiator te vullen en onder druk te zetten om te zien waar het lek zich bevond. Volgens de klant had de radiator veel vloeistof verloren.Bij het openen van het ontluchtingsventiel spoot de vloeistof met kracht naar buiten. Dat hadden we niet verwacht. De radiator was dus niet leeg maar juist helemaal vol. Onder grote druk kwam er ongeveer een halve liter vloeistof uit waarna de druk naar 0 liep.

Ons vermoeden is nu dat de vloeistof, glycol vermengd met water, na een aantal jaar toch een trage reactie heeft met het gietijzer waardoor de druk na verloop van tijd gaat opbouwen. Een normale werkdruk is 1 tot 3 bar in een radiator. Boven de 3 bar gaat in een klassiek CV systeem een overstortventiel open dat de overdruk vermindert en het teveel aan vloeistof loost.

Hetzelfde principe vind je terug in de klassieke autotechniek. Ook daar vind je in de motorruimte een radiator met een dop waarin een overdruk beveiligingsklep zit.

Radiatordop als overdrukventiel

Elke waterdichte verbinding is boven een bepaalde waterdruk niet meer waterdicht. De vloeistof zoekt zich een weg tussen de dichtingen door als de kracht maar groot genoeg is. En dat is hier gebeurd.

De theoretische oplossing: 
Ook een gietijzeren radiator met een elektrisch verwarmingselement heeft service nodig.
Als het ontluchtingsventiel bij een warme radiator ééns per jaar geopend was, had de druk zich niet zo kunnen opbouwen. Dan was er geen vloeistof ongecontroleerd weggevloeid en was dit stukje nooit geschreven.

De praktische uitvoering:
Praktijk is echter dat dit niet gebeurt. Als alles werkt maak je je geen zorgen over de druk in je CV installatie of in de elektrische gietijzeren radiator. En zo zou het eigenlijk ook moeten zijn.

Veiligheidsventiel beschermt tegen overdruk

Daarom hebben we op deze radiator nu een klein veiligheids-overdrukventiel geplaatst dat automatisch opent als de druk hoger dan 3 bar wordt.
Dat gebeurt heel geleidelijk, dus geen waterfontein of explosie. Maar het zal zichtbaar zijn en het voorkomt een plotseling lek of zelfs een breuk in de radiator.

Nu zul je denken waarom hebben we een dergelijk ventiel niet geplaatst 6 jaar geleden?
Pas 2 jaar geleden hebben we een fabrikant gevonden die deze ventieltjes maakt. En tot op heden alleen in het  chroom wat natuurlijk een zeer beperkte keuze is. Het lost echter wel het probleem op en de radiator kan weer 10 tallen jaren verder.