Reiniging & onderhoud

Reiniging & onderhoud

 

Kenny & Mason kranen en accessoires zijn gemaakt van messing van topkwaliteit, met de hand gepolijst en vervolgens gegalvaniseerd in verschillende afwerkingen. Hoewel Kenny & Mason-coatings een grotere dikte en een hogere kwaliteit hebben dan normaal, dient u deze reinigings- en onderhoudsinstructies te volgen om de schoonheid van het door u geselecteerde product te behouden en om uw garantie te behouden.

 

 

Benodigdheden

 

De ideale verzorging voor alle kranen is om ze na elk gebruik met een zachte doek te drogen. Hulpstukken moeten regelmatig worden schoongemaakt met warm water of een milde ph-neutrale vloeibare zeep en water en gepolijst met een schone, zachte doek. Een microvezeldoek is zachtaardig en effectief voor het reinigen zonder te krabben en hoeft alleen te worden gedept om het product te reinigen.

 

Residu

Resten achtergelaten door producten voor persoonlijke hygiëne zoals vloeibare zeep, tandpasta, shampoo en douchegel kunnen schade veroorzaken. Spoel deze altijd onmiddellijk na gebruik af met schoon water.

 

Oppervlak

Gebruik geen schurende doeken, schuursponsjes, scrubsponzen, staalwol, enz. Omdat deze het oppervlak kunnen beschadigen.

 

Zure stoffen

In geen geval mogen agressieve reinigingsmiddelen die zure, bijtende of schurende componenten of citrus-, bleek- of alcoholhoudende stoffen bevatten, worden gebruikt om deze kranen en accessoires te reinigen en mogen ze niet op metalen oppervlakken achterblijven.

Vermijd het afdruipen of overspuiten van dergelijke reinigingsmiddelen door de armaturen te bedekken met een doek of handdoek en metalen oppervlakken die bespat zijn met deze producten moeten onmiddellijk worden gespoeld met schoon water en worden gedroogd.

 

Minerale afzettingen

Als water kalkaanslag of minerale afzettingen op de afwerking veroorzaakt, plaats dan een doek gedrenkt in witte azijn over de afzettingen gedurende enkele uren en probeer dan een vloeibare zeepreiniger. Drogen van de fitting met een zachte doek na elk gebruik zal minerale afzettingen voorkomen.

 

Onderhoud van de verschillende afwerkingen

Nikkel en geborsteld nikkel

Afwerkingen staan ​​bekend als “levende afwerkingen” die na verloop van tijd een natuurlijke patina ontwikkelen, waardoor ze een onderscheidende klassieke uitstraling krijgen. 
Nikkel- en geborstelde nikkelafwerkingen vereisen regelmatige zorg en het is belangrijk om deze afwerkingen na gebruik te drogen. 
Sommig leidingwater bevat mineralen die afzettingen achterlaten zoals watervlekken indien ze op de finish mogen drogen. Als dit gebeurt, reinigt u de kraan met water en zeep en een zachte doek zoals hierboven en geeft u deze af en toe een zeer lichte glans met Autosol (verkrijgbaar bij leveranciers van auto’s) om de oorspronkelijke glans te herstellen.

Goud

Geplateerde producten bevatten echt 18 karaats goud in de coating en zijn de zachtste afwerking.
Ze moeten behandeld worden zoals je elk sieraad zou behandelen. Ze mogen alleen worden schoongemaakt met warm water en een milde ph-neutrale vloeibare zeep en worden gedroogd met een zeemlederdoek.

Geplateerde oppervlakken kunnen  bekrast raken en verkleurd door parfums in sommige zeep en lotions.
De afwerking van een vaak gebruikte kraan kan na verloop van tijd op het handvat slijten, waar het vaak wordt aangeraakt.

Chrome

Is de hardste en meest duurzame afwerking in geval van dagelijkse reiniging. 
Het kan worden gereinigd met water of milde zeep en water en daarna worden gedroogd.

Het is nog steeds verstandig om commerciële reinigingsproducten te vermijden die mogelijk corrosieve chemicaliën bevatten.

Gepolijst messing en oud messing

Is een natuurlijke ongecoate afwerking die zal verouderen tot een bronzen kleur. 
Het kan worden gereinigd met een milde zeep en water hetgeen het verouderingsproces niet zal veranderen.

Als het messing wordt gebruikt in een buitenomgeving, kan het wat patineren met kopergroenachtige verkleuring, waardoor het een echt organische uitstraling heeft.

Dit heeft geen invloed op de prestaties van het product. 
Om het ouder worden te stoppen, kan de kraan worden besproeid met bijenwas en gepolijst met een droge doek.

Laurens Benelux bvba
Borgveld 2, 3940 Hechtel-Eksel, België
Telefoon + 32 11 55 57 76
E-mail: benelux@laurensint.com, BTW BE 0647 686 816