U krijgt het beste van 2 werelden: Comfortabele warmte van een old style gietijzeren radiator terwijl u toch efficiënt verwarmt zonder verliezen over cv leidingen en cv ketel. En uw eigen zonnepanelen worden op deze manier zinvol benut.. Gietijzer geeft een heerlijke langdurige warmte straling én een goede convectie. Dus niet het één of het ander zoals bij hete luchtblazers of infrarood panelen.

Deze gietijzeren radiator wordt kant en klaar geleverd en kan dan direct gebruikt worden.
De elektrische aansluiting kan via een normaal geaard stopcontact gebeuren. Plug & play!

De keuze in het vermogen is 900,1500 of 2000 Watt.
De bediening van de radiator is ¨Old School¨ en gebeurt heel simpel via een draaiknop op het elektrisch element in 6 standen van 0 tot maximale warmte. U kunt deze elektrische ArtDeco op een tijdschakelaar aansluiten (niet inbegrepen) zodat u een dag en weekprogramma kan voorzien waarop de radiator moet werken.
De elektrische bediening bestaat in het wit, antraciet en chroom.  Wordt de radiator in een andere kleur dan wit of grijs/antraciet besteld dan wordt de bediening in het chroom uitgevoerd.

Het opwarmen van een gietijzeren radiator duurt echter langer dan bij een hete luchtblazer. Daar staat tegenover dat de ArtDeco mooi, robuust en duurzaam is. En een heerlijke warmte verspreidt.

De impact bij de productie van een gietijzeren radiator op het milieu is aanzienlijk kleiner dan van moderne radiatoren. Hoewel er meer energie nodig is om een gietijzeren radiator te produceren dan bij een standaard radiator, toch is de ecologische voetafdruk aanzienlijk kleiner. De levensduur van een gietijzeren radiator overtreft die van een paneelradiator met factor 4 tot 5 en kan 100 jaar en langer gebruikt worden. Dat maakt de gietijzeren radiator in vergelijking tot een moderne radiator tot een groen product.

https://laurens-radiatoren.be/gietijzeren-elektrische-artdeco-radiator-be

https://laurens-radiatoren.nl/gietijzeren-elektrische-artdeco-radiator-nl